2014. április 20., vasárnap

PS Lecke #1 - Írás

Sziasztok! Itt vagyok újult erővel, újult designnel, és újult bejegyzéssel! Ma megtanulhatjátok, hogyan is kell a Photoshopban írni.

Már minden készen van a fejléchez, csak egy szép írás kell? Akkor itt az idő, hogy megtanuld!
1. Először is nyisd meg a Photoshoppot, ha még nincs letöltve, le lehet tölteni ITT (kód : oi2o, teljes, ingyenes és vírusmentes!)
2. Ha rögtön rá szeretnéd rakni a fejlécedre, akkor csak katt a T betűre.
Ha meg csak simán egy írást csinálsz, vagy csak utána akarod rárakni, nyitsz egy átlátszó képet (Fájl -> Új...), és beírod a kép szerint, és csak az után mész rá a T betűre.










3. Fent van egy hosszú sáv, amiben tudod változtatni a betűtípust, a betű méretét, és számát is.

4. Az átlátszó képedbe húzol egy négyzetet, amibe szeretnél írni, végül bele írsz, amit szeretnél.







5. Jobb oldalt lent egy ablakocskában előjön a betű réteged, ráírva azzal, amit ráírtál. A réteg bal oldalán látható egy pici szem, ami azt jelzi, hogy látható az írásod. Ha rákattintasz a szemre, akkor eltűnik a szem is, és az írásod is a képről.
Rákattolsz jobb klikkel a rétegre, és több mindenre tudsz nyomni. Ott kiválasztod legfentről a 2.-at, vagyis a Keverési beállításokat..










6. Előjön egy ablak. Bal oldalt bepipálod a Vetett árnyékot, Külső ragyogást és a Bevésés és domborítást. Jobb oldalt láthatod az előnézetét, hogy milyen lesz az írásod.







7.  Rámész a Külső ragyogásra. Mivel először sárgás színt ad ki, rákattolsz a négyzet alakú kicsi színre, és választasz színt. Amikor választottál, rákattolsz a másodikra, ahol már nem sárgás, hanem a kiválasztott színen van. Végül megnyomod az OK-ot, és készen vagyunk.





8. Az írást lehet még fokozni is, egy kis hajlítással.
A fenti sávban az utolsó előtti ikonra rákattintasz, ami egy hajlított T betű, alatta egy ívvel.









9. A Stílusnál válaszd ki az ívet, és kísérletezz a hajlításokkal. Én függőlegeset csináltam, mert kisebb a kép, és ha a vízszintes lett volna, nem látszott volna a képről.(:




Sok sikert!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése